top of page

Greetings from Germany

Tyskland har hørt om oss.

Her kommer en søt historie om et artig møte.

For ett par uker siden kom jeg gående opp Karl Johans gate i bunad og ble der stoppet av et utrolig hyggelig ektepar fra Tyskland. De kom bort til meg og sa (beklager tysk skrivefeil) : "Es ist eine schöne Bunad!".Jeg sa vielen dank! og smilte til dem. Så sier mannen som jeg tror het Helmut eller Hans? "Haben Sie von der Bunadsgerilja gehört?" Jeg måtte le, selvsagt. Her sto det altså et par fra Tyskland og spurte MEG om JEG hadde hørt om Bunadsgeriljaen? "Haben Sie?" Spurte jeg. JA! wir haben von der Bunadserilja in einer deutchen Zeitung gelesen." Så beskrev han bildet til Edgar Glomnes. Jentene fra fjellene i Aure. Det ble for fristende å fortelle hvordan det hele hang sammen. Siden min tysk ikke strekker til svarte jeg. "It was me." I started the Bunadsgerilja." Det ble jubel i gata og "selfie" selvsagt. Hilser til Helmut eller var det Hans og Grete?

De kunne fortelle at det samme er i ferd med å skje i Tyskland. Mindre fødetilbud stenger og de store klinikkene er sprengt. Kvinner er ikke fornøyde og flere og flere føder under transport.

Greetings from Germany.

11 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page