top of page

Bunaden er et sterkt symbol på hvor du er født, tilhørighet og hvor du har dine røtter.

Se vårt opprør!

Bunaden som symbol

Opprøret vårt

Takket være bunaden ble vi synlige over hele landet. Den forbindes nå for mange til fødesak og distriktskamp. Vi har flere steder hatt flere markeringer hvor vi har vært tydelig på at vi krever en bedre fødselsomsorg for alle kvinner og stans i
nedleggelser av våre gjenværende fødeavdelinger.
Vi har rodd over talgsjøen, besteget de høye fjell i bunad, syklet landet på langs, kjempet i pøsregn og motvind på Helgeland og stått sammen på Gjøvik, Lillehammer og Elverum.

 

Kvinner og menn kjemper for de de har kjært.

 

Tar du sykehuset fra folk, da tar du tryggheta. For å medvirke til endring så har vi vært i utallige møter med politikere på Stortinget. Vi har bidratt til å spre informasjon og misnøye rundt foretaksmodellen. Sammen har vi stått skulder ved skulder for en bedre fødselsomsorg i landet vårt. Og sammen lyktes vi både på Helgeland og i Kristiansund.

 

Kampen fremover blir å sørge for at ordlyden i Hurdalserklæringen ikke kan tolkes. At fødetilbudet som skal gjenåpnes og videreføres i Kristiansund er en fødeavdeling med akuttfunksjoner. Videre er det viktig å følge med på at fødeavdelingen i Gjøvik, Elverum og Lillehammer består for all fremtid.

ro for livet

Å RO FOR LIVET

I en aksjon 30. april 2019 rodde 11 kvinner fra Bunadsgeriljaen en gravid kvinne fra Ersneset på Smøla til Kristiansund.

Stuntet er ei markering mot nedleggingen av fødeavdelingen i Kristiansund. Dersom kvinner frå Smøla må dra til Molde for å føde, kan reisevegen bli opp mot tre timar.

Se bildene og filmen fra stuntet: