top of page

Besøk på fødeavdelingen på St. Olavs

Hensikten var å snakke med jordmødrene for å få vite om de følte omorganiseringen på kroppen.

Martha som er vår BG kontakt i Trondheim, jeg og Adresseavisen møtte opp. Dagen før hadde kommunikasjonsavdelingen gitt beskjed om at vi ikke var ønsket inne på selve avdelingen. Årsaken skulle være at jeg er en offentlig person og at bunad eller aksjonsformen kan provosere.


Vi fikk tildelt et møterom. Men hensikten var å snakke med jordmødrene for å få vite om de følte omorganiseringen på kroppen. Derfor gikk vi likevel inn på avdelingen, men bare bort til resepsjonen. Der ble vi avvist. Jeg skal tilbake i morgen å snakke med tillitsvalgte Elin H Vevelstad. PÅ melding i dag seier hun at ingen kvinner må lengre ligge på gangen. Ikke siden Adressa hadde det oppslaget i mai. Men at de (jordmødrene) kjenner omorgansieringen på kroppen og jobber mye med å finne gode løsninger for alle. Vi rekker knapt å få i oss mat i løpet av en vakt. Sa Elin. 7 barselsenger er fremdeles stengt. St Olavs skal etter planen dele avdelingen inn i rød og grønn avdeling. Trondheim kommune mangler mange jordmødre. Mange gravide får ikke tilbud om jordmor underveis i svangerskapet. Vi i BG mener denne omorganisering må alltid være motivert av med ønske om å forbedrer fødselsomsorgen fremfor å spare penger. Grønn betyr flere kan føde naturlig. Da MÅ Trondheim kommune øke jordmødrene i kommunene.


Og vi mottok den gledelige nyheten om at kvinnen som ble rodd over talgsjøen av smølajentene fødte sitt barn i dag. Alt gikk bra. Hun rakk frem med øyvakt. Vi sender en varm takk til dem i dag.


Senere mottok jeg en fin støttemelding fra jordmødrene med masse hjerter. Der de skrev at de var overrasket, lei seg og litt sjokkert over at vi ble bedt om å gå fra fødeavdelingen.


Pass på våre jordmødre! Gi dem de ressurser de behøver!

9 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page