top of page

Besøk på stortinget

Jeg har aldri vært innenfor Stortingets fire vegger. Bare å komme forbi sikkerhetsslusen tok fem minutter. Litt plunder med alt sølvet.


Stortinget

Det tok ett par dager med mailskriving og telefoner for å booke møter med så mange som mulig i Helse og Omsorgskomiteen. Jeg dro tidlig inn med stivstrøken bunadsskjorte og forkle. Jeg har aldri vært innenfor Stortingets fire vegger. Bare å komme forbi sikkerhetsslusen tok fem minutter. Litt plunder med alt sølvet. Først skulle jeg treffe Sylvi Listhaug. Jeg må ærlig innrømme at jeg har tatt avstand fra hennes uttalelser tidligere. Og jeg har aldri vært begeistret for FRP i regjering. Men siden min far er stor fan hadde jeg lovet å ta et bilde av henne og meg sammen.

Jeg blir svært overrasket at NTB venter utenfor Stortinget. Utenfor stortinget hadde vi bedt en seks- åtte bunadskledde møte for å ta et bilde. 20 bunadsgeriljaer møtte og to fotografer og NRK. Vi fikk tatt noen flotte bilder som vi kunne bruke til aksjonen 14 mai. Sylvi Listhaug var den eneste fra helse og omsorgskomiteen som stilte med egen sekretær. Alt vi sa ble dokumentert. Hun sa at hun var enig i at det var uklokt å slå sammen fødeavdelingene før drift av fellessykehuset, men at de ikke kom til å stemme for SP sitt forslag. Fordi de sitter i regjering med høyre. Det er slik det fungerer, forklarte hun. Det blir aldri flertall for forslag fremmet av opposisjon. Tre dager senere var Sylvi inn i regjeringen igjen. Toril Eidsem og Sveinung Stensland fra Høyre traff jeg en halvtime etterpå. De var svært hyggelige å snakke med. De tok meg med på en liten omvisning. Der lærte jeg at Høyre gjenre var enige om å utsette sammenslåingen men at de trodde det var det beste for fagmiljøet å slå dem sammen i god tid før det nye sykehuset er i drift. De har aldri besøkt føden på Molde sykehus. De ville også stemme imot SP sitt forslag. Intet nytt under solen. Venstre og Krf sine representanter hadde ikke svart på mine henvendelser om møte denne dagen. SP sin representant Kjersti Toppe bad om en utsettelse og bød heller på noe å spise i kantina etter jeg var et par timer på galleriet i Stortinget. Fra galleriet hadde jeg utsikt til Bent Høie på talerstolen. Mellom Høyre og Toppe traff jeg Tuva Moflag. Hun opplevde jeg som interessert og engasjert. Men hun var mer interessert i å fremme eget opposisjonsforslag enn å åpne for at de kunne stemme for SP sitt på dette tidspunkt. Jeg treffer også Ingvild Kjerkol i gangen. Senere hadde jeg et møte med Sheida Shantarash, vararepresentant for SV Akershus. Sheida sier hun ønsker å bidra i forbindelse med aksjonen 14 mai. Jeg snakket også da med Sv jentene på podcasten Bergstø og bra folk. Etter 11 timer med det folk kaller lobbyvirksomhet, tok jeg toget hjem og ringer Mørebenken. Må prøve å få hjelp av våre egne. Helge Orten svarer og inviterer til neste møte. Tre dager før ante jeg ikke hva mørebenken var. Trodde det var en benk liksom.


15 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page